Varför delar du din bil? 

Det började med att jag var nyinflyttad i Stockholm, och en kollega tipsade om att jag kunde hyra ut min bil eftersom den mest stod stilla.  Jag betalade ju försäkring osv varje månad så den stod i princip och bara kostade pengar kändes det som. Jag började promenera till jobbet och använde bilen mest när jag skulle åka och handla någon gång i veckan. Sen när coronapandemin började så bytte jag jobb och så småningom fick jag ta pendeltåget istället, men bokningarna flöt på så himla bra så jag fortsatte. 

Hur gjorde du för att hyra ut så mycket?

I början hade jag satt ett väldigt lågt pris och sen började jag höja med 5-6 kr efter varje bokning. De första två veckorna hände ingenting faktiskt, men sen direkt efter att jag hade fått mina första typ 3 omdömen så bara rullade det in bokningar! Det fortsatte med så högt tryck trots att jag höjde upp priset till runt 500 kr om dagen. Så man märkte att det verkligen tog fart efter ett tag när alla såg att man var reko genom omdömena. När jag väl hade kommit så långt så kunde jag verkligen börja styra vilka bokningar jag ville ta och inte.

Hur har det funkat med Keyless så här långt?

Suveränt! Det har funkat skitbra, speciellt med såna hyrestagare som behöver bilen en halv dag när jag ändå är på jobbet. För problemet innan var just att jag fick förfrågningar mitt under veckan, typ onsdag till fredag, men då kunde jag inte möta upp dem eftersom jag behövde bilen till jobbet. Och jag hade ingen chans att åka hem och lämna bilen. Så keyless funkade toppen för mig! 

Hyrestagarna förstår också oftast hur allt går till själva, men jag brukar också säga att de bara kan ringa om det är något. Men det är ingen raketforskning direkt så det brukar gå bra. 

Var du orolig för något? 

Jo, lite orolig var jag med försäkringen först. Jag var väl mest rädd för att någon skulle sno bilen eller så, men det fick jag bra information om av SnappCar när jag kom igång. Sen får man ju välja vem man vill godkänna också, så man hoppas ju att de skriver lite om sig själva innan de skickar sin förfrågan.

Har du några råd till någon som funderar på att hyra ut men är osäker?

Om man är i den situationen att man inte behöver bilen själv hela tiden och kanske tar sig till jobbet på annat sätt, då skulle jag rekommendera andra att köra på det. För då kan det ju komma in bokningar för en halvdag när du ändå inte använder den. Det är ju värt att testa nu under gratisperioden också och se hur smidigt det är.


Tack så hemskt mycket för att du tog dig tiden Max!