Joakim bor i Högdalen och delar sin Kia Picanto regelbundet. Han hoppade på SnappCar Keyless direkt efter lansering, hör hans tankar om carsharing och att dela sin bil utan nyckelöverlämning!

Vi börjar med det mest grundläggande: Hur länge har du delat bil?

Jag la upp min bil våren 2018, och hade min första uthyrning i maj samma år. Jag skaffade Keyless i början på augusti i år och fick min första hyra efter några dagar! Sedan dess har jag gjort ca ett dussin uthyrningar helt utan att behöva varken lämna eller ta emot nyckeln.

Varför började du dela bil?

För det första är det onödigt att bilen står när man inte använder den! Det är den viktigaste anledningen, även om det så klart finns fler.

Jag vill att det, långsiktigt, ska det vara gratis att ha bilen. Jag ser så på många saker, men framförallt bilen måste betala för sig själv. Vi kollade på olika lösningar, så som att ha reklam på bilen, men SnappCar enklast att komma igång med och att fungerat så bra att vi inte behövt kolla på något annat.

Läs också: Sugen på att dela din bil?

Vad fick dig att börja med keyless?

Att jag slipper vara på plats, så enkelt är det. Jag behöver varken gå ut eller ens vara i stan för att hyra ut den, det är så himla smidigt. Det har också gått mycket bättre sedan jag skaffade keyless då jag kan acceptera alla bokningar. Jag hyrde faktiskt ut den från vår lägenhet i Spanien en gång, det var roligt!

Varför just SnappCar?

Det var er jag hittade först! Sen har jag helt enkelt inte behövt kolla om det finns någon annan, det har gått så bra allting.

Jag vill säga att jag inte valt SnappCar om ni verkat inte trovärdiga från första ögonblick, och om det inte funkat så bra som det gjort. Allt gick smidigt redan första uthyrningen, hade det inte gjort det hade jag bytt till någon annan sedan länge.

Hur har det gått hittills med Keyless?

Det enda strulet har varit att man måste tänka hur man låser bilen – även vi som äger bilen låser och öppnar bilen med appen. Annars har det gått bättre än jag förväntade mig, jag har alltid minst 2 förfrågningar i veckan. Min förväntan var att inte behöva vara på plats för att hyra ut, och de förväntningarna har infriats med råge.

Var du orolig för något?

Nej, egentligen inte. Min bil är billig i både drift och inköpspris och systemet

 är så säkert att jag inte behövt oroa mig. Jag fick en väldigt bra förklaring om alla säkerhetsfunktioner som är inbyggda i Keyless-systemet så det var aldrig ett problem.

Hur fungerar kontakten med SnappCar?

Jättebra! Jag har aldrig behövt ringa supporten, utan jag har bara pratat med dig (intervjuaren) och det har räckt.

Några tips eller annat du vill dela med dig av?

img_4353.jpeg

Jag vet att det är svårt för många, men måste ändra tankesätt och börja dela med sig. Jag bygger om mitt hus och hyr alla maskiner till det, vi har en semesterlägenhet vi också hyr ut etc.

Om man trots allt väljer det gammalmodiga sättet och köper saker så tycker jag att man också ska hyra ut så att man inte betalar för saken som aldrig används. I längden så ska allting användas tills sitt yttersta!

Jag tror att de flesta tror att det är mer jobb än det är med att hyra ut sin bil och att det ska hända något med bilen. Eller så är många helt enkelt rädda för att testa nya saker!

Eftersom ingenting hänt och allt gått så himla bra är jag glad att jag vågade gå min egen väg och hyra ut min bil via SnappCar.

PS: Kolla in Joakims bil på snappcar.se