Vi träffade Persefoni som delar sin bil ute i Solna och ställde några frågor:

 

Hur kommer det sig att du började bildela och varför gör du det?

Jag beslutade mig för att börja bildela för att jag insåg att min bil står still största delen av tiden. Jag fortsatte att åka kommunalt till mitt arbete efter att jag skaffat bilen på grund av att det är dyrt med både tullavgifter och parkering i stan. Jag använder bilen mycket på kvällarna och helger, men jag kände att om jag kan underlätta någons vardag eller helg också för den delen med bil så gör jag gärna det. 

Jag tycker att bildelning är ett fantastiskt alternativ. Vi sparar både på miljön och det är ett smidigt och ekonomiskt alternativ istället för att köpa eller leasa.

 

Har du några tips för andra bilägare som funderar på att dela sin bil, t.ex. inför första hyran?

Tvätta bilen och fyll på tanken. Det underlättar hela processen. Just en tvättad bil tror jag uppskattas väldigt mycket av den som hyr bilen. När det kommer till incheckningen ta er gärna tiden att gå igenom alla steg som finns i appen.  Det är enkelt och smidigt men se till att både du själv och den som hyr slutför alla steg innan nycklarna lämnas. 

 

Har du några tips till hyrestagare som vill hyra bil på Snappcar (eller din bil i synnerhet) för att de ska få svar snabbt och hyran ska bli som möjligt?

Slutför din profil på SnappCar och skriv några rader om dig i presentationen. Det är alltid trevligt att se någons profilbild, jag har lagt upp en bild själv också i min profil. 
Jag svarar så snabbt jag kan när jag får en förfrågan, oftast dubbelkollar jag så att datumen verkligen passar mig innan jag svarar.  När du bokar en bil skriv gärna ett kort meddelande och presentera dig.