Delar av SnappCar utanför vårt kontor på Södermalm.
12 februari 2019

Om oss

SnappCar har bedrivit så kallad peer to peer bildelning sedan 2012 i Sverige. Under hela denna resan har vi jobbat med If som försäkringspartner. Vi hette tidigare Flexidrive, och är fortfarande registerade som Flexidrive Sverige AB. SnappCar startades av två studenter 2012 och blev sedan del av Schibsted.

Vi som jobbar på SnappCar (Li, Kajsa, Fredrik, Daniel och ett par frilansare) drivs i stor grad av att vi tror på bildelning och dess positiva effekter. I vårt dagliga arbete jobbar vi efter dessa principer för att nå det målet:

  • Tillgänglighet och personligt bemötande med bilägare.
  • Dagliga förbättringar inom trygghet, säkerhet och villkor för användare.
  • Vi ska bidra till minskad nyproduktion av bilar och minaks antal bilar överlag. Därför säljer vi t.ex. inte leasingbilar.
  • Transporter och bilism kan inte lösas via en platform eller företag. Vi jobbar aktivt med myndigheter, kommuner och större transportlösningar, inte bara när vi måste.

Under 2016 gick Europcar in och köpte delar av Flexidrive.se tillsammans med tre andra siter i Danmark, Tyskland och Holland. I denna vevan ändrade vi varumärke och layout. Idag ägs mindre än hälften SnappCar av Q8 samt AutoBinck. Majoriteten av ägandet utgörs av grundare, anställda, och medlemmar på SnappCar. För ett par år sedan gjordes en crowdfunding runda riktad till medlemmar.

Även om vi är ett kommersiellt företag så lyfter vi ibland de positiva effekterna med bildelning. Läs gärna mer om detta och vår certifiering som B Corps, vilket slarvigt kan utryckas som socialt företag.

SnappCar är engagerade i ett par långsiktiga projekt med syfte att öka eller tillgängliggöra bildelning.

EU Civitas Eccentric med Stockholm Stad

LIMA Delad Mobilitet med Drive Sweden

KTH/IVT Delingens potential för minskad miljöpåverkan

Vi sitter på Magnus Ladulåsgatan 3 i Stockholm. Är du medlem, funderar på att bli eller bara undrar något får du gärna komma förbi.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

KATEGORI

Om Snappcar