Vi kommer från och med den 4 april 2018 att höja priserna självriskreduceringen samt införa en avgift för att ta bilen utomlands. De nya priserna är:

  • Om bilens dagshyra är upp till 650 kr är priset 4400 kr för oreducerad självrisk
  • Om bilens dagshyra är mellan 650 kr till 850 kr är priset 7000 kr för oreducerad självrisk
  • Om bilens dagshyra är över 850 kr blir priset 9000 kr för oreducerad självrisk
  • Kostnaden för självriskreduceringen ökar till 200/300/400 kr/dag enligt ovan modell
  • Kostnad för att ta bilen utomlands kommer ligga på 50kr/dag och vara ett tillval för hyrestagare som bokar längre bokningar med bilar som tillåter utomlandskörning.

Varför gör vi då detta? Det är av två huvudsakliga anledningar, men i grund och botten handlar det om vilket beteende vi vill främja från våra bilhyrare. Det är andra gången vi höjer priset på självriskreduceringen, och vi kommer fortsätta justera priset tills vi hittar ett som uppfyller våra krav.

Lagom höga självrisker är bra eftersom det ger våra hyrare en anledning att behandla bilen som sin egen!

Så, våra anledningar är följande:

  1. Vi har fått input från våra bilägare som handlar om att dom är oroliga för att deras bilar inte tas hand om ordentligt. Detta eftersom det kostar väldigt lite för bilhyraren att sänka självrisken till en extremt låg nivå.
  2. Om man jämför med traditionella biluthyrningsföretag så ligger våra självrisknivåer, både innan och efter höjningen, väldigt lågt. Vi är inte ute efter att tjäna pengar på astronomiskt höga självrisknivåer, vilka andra företag är. Men, det gör det lätt att utnyttja SnappCar och våra bilägare, och det får aldrig vara meningen.

I dagsläget väljer ca. 30% av hyrestagare  att reducera sin självrisk. Vi räknar nu med att den andelen kommer går ner och att det inte tas emot positivt av alla, men vi tror det är det bästa för att trycka ner kostnader och därmed öka bildelning på sikt. Alternativet hade varit att höja försäkring- eller SnappCaravgift med ett par procent för alla bokningar, vilket vi gärna inte gör.

De nya priserna börjar gälla från 4 april och gäller alla användare. Vi hoppas att du som bilägare känner dig tryggare att hyra ut din bil på SnappCar, och att du som bilhyrare inte påverkas av höjningen!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Om Daniel Ullenius

Growth Marketer på SnappCar & bilnörd! 🚗 🤓

KATEGORI

Nyheter