I Sverige har vi någonting många andra länder saknar: massor av orörd natur. Skogar, sjöar och fjäll. I och med att vi har allemansrätten har vi möjlighet att utforska naturen på ett sätt som gör Sverige unikt.

Just nu är bästa tiden på året att ge sig ut i naturen och utforska, koppla bort vardagen och njuta av lugnet.
Men har du någon gång verkligen utforskat den svenska naturen? här ger vi dig 6 kreativa tips på hur du kan leva av naturen när korvpaketet är uppätet och konserverna är slut.

1. Grobladsgröt

Groblad är ett vanligt förekommande ogräs man med lite fantasi kan förvandla till någonting riktigt smaskigt. Man kan koka thé eller till och med göra gröt på det och det sägs ha bra läkande effekter. Ett vanligt användningsområde är som bandage vid hudblåsor, tistelstick eller andra svårläkta sår.

2. Granskottsirap

Granskott kan ätas som de är och fungerar suveränt som smaksättning till oljor och vinäger. Genom att blanda granskott med citron och socker kan man göra granskottssirap. Sirapen kan användas som hostmedicin eller som smaksättning till thé eller saft.

3. Blåbär

En av de mer självklara kandidaterna på den här listan är blåbär. De är rika på antioxidanten antocyanin som sägs kunna förebygga hjärt- och kärlsjukdomar och förbättra minneskapaciteten.

4. Kantarell

En av våra vanligaste matlagningsvampar växer under sommarhalvåret fritt i våra skogar. Kantareller växer ofta dolt under mossan. Leta noggrant men lyft försiktigt. När man plockar svamp ska man så klart vara försiktig. Många svampar är giftiga. En jätte bra sida att kolla in innan du ger dig iväg är svampguiden.com

5. Björklövssallad
Björklöv kan ätas som de är. Det går också att göra soppa på löven och smakar extra gott tillsammans med svartvinbärsblad, hallon och blåbär.

6. Insektsburgare(!?)

I Sverige har vi under sommaren gott om mygg och kanske vågar vissa på sig att testa den här metoden att få i sig lite extra protein:

Runt lake victoria i centrala afrika samlas myggor och flugor in och konsumeras på ett… väldigt kreativt sätt. Se hur!

 

Är du sugen på att ge dig ut på ett eget aventyr?
Gå in på snappcar.se och boka din perfekta bil!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

KATEGORI

Nyheter