23 juni 2016

Glad midsommar!

Om bara några dagar börjar folk runt om i landet att röra på sig. Många vill åka till sitt sommarställe andra vill besöka släkt och vänner men framför allt ska de flesta fira en av de mest svenska högtiderna vi har: midsommar!

Traditioner

Bara tre dagar efter sommarsolståndet, årets ljusaste dag, är det dags för oss svenskar att fira midsommar.Det första bilderna som dyker upp i huvudet brukar vara en midsommarstång, sill och potatis eller kanske en ringdans. Några av dessa traditioner lever kvar mendan andra börjar försvinna. En av dem är traditionen att på midsommarmorgonen gå ut och rulla sig i daggen, någonting man gjorde förr för att hålla sig frisk under hösten. En annan är att man sparade sin midsommarkrans enda fram till julbadet. Blommorna las ner i badet och sas se kraft att hålla ut hela vintern.

Vädret

Vädret spelar en avgörande roll i hur vi firar midsommar. Enligt SMHI uppmättes den varmaste midsommardagen 1935 då temperaturen mättes upp till hela 35 grader i Sveg. Den kallaste dagen uppmättes sommaren 1978. Norrland hade på sina ställen knappt 1 plusgrad och i Stockholm uppmättes temperaturen till 10 grader.
I år ser det ut att bli en regning midsommarafton men midsommardagen verkar kunna bjuda på lite sol. I alla fall om man bor i Stockholmstrakten.
Källa yr.no

Faror

Det många inte tänker på är att antalet trafikolyckor är skärskillt högt under den här helgen. Många påbörjar sin semester och far ut på vägarna andra vill besöka släkt och vänner för att fira. I kombination med att vi traditionsenligt dricker alokohol under midsommarfirandet blir det extra farligt att ge sig ut på vägarna. Självklart ska man alltid vara försiktig när man är ute och kör men just till helgen är det viktigt att:

  • Vara ute i god tid
  • Planera rutten
  • Undvika körning nattetid

Slutligen vill vi på SnappCar önska er alla en glad midsommar. Vi har flera stora uppdateringar på gång redan nästa vecka så håll utkik i er inkorg!

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

KATEGORI

Om Snappcar