18 maj 2016

Äntligen! Solen tittar fram och gräset grönskar! Varför inte åka ut och på en liten roadtrip? Vi ger dig 7 måsten innan du ger dig ut på vägarna.

Solglasögon

Visst är det viktigt att se avslappnad ut bakom ratten men ett par solglasögon är mycket viktigare än så. De skyddar dina ögon från UV-A och UV-B stålning, de ger dig en bättre överblick över vägen och dina medtrafikanter och kan i vissa situationer, speciellt när solen ligger lågt, vara en riktig livräddare.

Solskydd

Vissa använder det flitigt andra tycker bara det är fånigt. Hur du än vänder och vrider på det så är solskydd bra att ha med sig. När man kör bil med rutan eller taket nere så blir man lätt lurad av den svala vinden. Solen tar precis lika mycket vare sig det blåser eller inte så smörj in dig. Är du ute och åker med barn i bilen? barn har känslig hud och behöver skyddas även inne i bilen.

Spolarvätska

Ett lite mindre roligt tillskott under sommarmånaderna är alla insekter. Vindrutan kan bli ganska smutsig om man kör in i en svärm arga bin. Därför är det extra viktigt att på sommaren ha gott om spolarvätska för att alltid vara säker på att man har bra sikt. Ett annat tips är att ha en trasa i handsfacket så att man snabbt kan rengöra vindrutan om det behövs.

Vatten

Vatten är jätteviktigt. Vi behöver ungefär 2 liter vatten om dagen och så här års kan det bli riktigt varmt i bilen, speciellt om man fastnar i en lång och tråkig bilkö. Ha alltid en vattenflaska nära till hands!

Olja

Alla bilar drar mer olja när det är varmt och man kör långa sträckor. Ha alltid en extra flaska motorolja med dig i bilen. Viktigt är att man använder rätt olja för rätt motor. Om du är osäker, fråga om hjälp hos en mekaniker eller på en bensinmack.

Mobilladdare

Finns det något mer irriterande än när batteriet på mobilen är slut och man inte har någon laddare? Glöm inte att ta med dig en laddare till telefonen, ett tips är att köpa en adapter så den går att ladda i bilen. Låt dock inte telefonen distrahera dig medans du kör. Använd den endast när bilen står stilla.

Musik

Rätt musik är en viktig detalj för en bra road trip, 60-70-talsmusik  funkar alltid för att få in den rätta känslan. Alla gillar dock inte att köra bil till musik och då kan det vara skönt att lyssna på en bra podcast. Ladda ner ett par stycken innan du åker för säkerhets skull.

Har du checkat av listan? Perfekt, nu behöver du bara ta dig in på SnappCar och hitta den perfekta bilen för din semester.

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

KATEGORI

Om Snappcar