driving electric.psd.pngElbilar växer i popularitet. Detta är dock inte alls förvånande då dom är väldigt körvänliga och fungerar betydligt bättre än bensin eller diesel bilar. Om du aldrig tidigare har kört en elbil så får du här 4 fina tips! Du kan alltid fråga bilägaren om allting du behöver veta. Mestadels är elbilsägare väldigt entusiastiska och är mer än intresserade av att hjälpa dig på traven.

Gasen i botten, fast annorlunda

Det tar en liten stund att vänja sig att köra utan varken koppling eller växlar men elbilar kör extremt mjukt. Det är också bra att tänka på att bilen laddar upp sig själv när du släpper på gaspedalen. Att släppa på gasen är också ett bättre sätt att bromsa på jämfört med att använda bromsarna vilka kostar energi.

Kolla upp vart du kan ladda bilen

Lite reseplanering har aldrig skadat någon och kommer göra att du kan njuta av din resa desto mer. Vissa bilar tar bara 30 minuter att ladda hela 80% av batteriet så du kan vara lugn. Kanske ta en kopp té samtidigt som bilen laddas upp för att sedan återuppta färden. Ladda upp bilen närhelst det är möjligt så som hemma, på jobbet eller när du dricker en kopp kaffe. Och glöm inte att ta med dig laddningskablarna när du är klar.

Airconditioning, använd den med försiktighet

AC‐funktionen på din bil drar mycket ström. Vi rekommenderar dig att värme upp eller kyla ner bilen vid laddningsstationer om möjligt. På detta sätt använder du ström från laddningsstationen istället för från batteriet och du kommer sedan kunna köra längre. En annan fördel med denna approach är att din bil kommer ha en behaglig temperatur när du påbörjar din resa.

Cruisecontrol är din vän

När du kör, försök att använda cruise‐control funktionen så ofta som möjligt. Cruise control är ett avslappnande verktyg som även minskar energiåtgången. Funktionen säkerställer också att du inte kör för fort. Dessa elbilar accelererar både tyst och väldigt fort.

Planering, planering, planering och kör

Att köra en elbil kräver en lite större ansträngning än att köra en bil som drivs av annat bränsle men det är betydligt roligare. Om du vill köra en elbil och se om du tycker om det så kan du hyra en på SnappCar. Har du några fler körtips för elbilar? Vi vill också lära oss mer om denna nya och spännande teknologi. Skriv dina tips i kommentar sektionen.

 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Senaste inlägg av magnusengervall

    KATEGORI

    Om Snappcar